Camping-Spejl Guide - find det rigtige spejl til din bil

Der findes mange forskellige camping-spejle til din bil, og det kan være svært at finde ud af hvilket spejl man bør vælge til netop den bil man ejer.

Grundlæggende, så bør man kigge efter et Universal-spejl. Det passer til næsten alle biler, og så er du relativ sikker på at spejlet stadig passer, hvis du skifter til en ny bil.

Flere og flere producenter special-designer dog nu også spejle til helt specifikke bilmodeller og -mærker.  Disse kalder man for "vognmærkebestemte spejle"

Universalspejle

Universalspejle er spejle, som er designet til at passe til langt det fleste biltyper. Her er monteringsdelene udarbejdet således de nemt og problemfrit kan monteres på næsten alle biler - op mod 98% af alle biler. Universalspejle findes i flere forskellige modeller.

Vognmærkebestemte spejle

Vognmærkebestemte spejle er specialdesignede spejle, som er udviklet specifikt til at passe perfekt til helt bestemte modeller. Producenterne Oppi og EMUK designer mange vognmærkebestemte spejle, typisk til tyske vognmærker.

Hvilke spejlglas skal jeg vælge?

Når du skal købe campingspejle, så skal du oftest tage stilling til om spejlsættene skal være med plant glas eller konveks glas. Der er fordele og ulemper ved begge valg, så det afhænger meget af personlige præferencer, hvilket spejlglas du skal vælge.

Konveks spejlglas

Konveks glas er "buet" glas som fungerer som "vidvinkelspejl". Det vil sige at du får et større udsyn bagud, hvilket kan være en stor fordel. Konveks glas kan dog have den ulempe, at det kan være lidt sværere af bedømme afstanden til bagfrakommende biler - og deres hastighed.

Plant spejlglas

Plant glas er helt almindeligt spejlglas. Udsynet er ikke forstørret, i forhold til konvekse spejle. Til gengæld kan afstande til bagfrakommende biler nemmere bedømmes, på samme måde med hastigheden.

Hvilke spejlglas anbefaler Camping-Spejle.dk - konveks eller plan?

Camping-Spejle.dk anbefaler en kombination af både konveks og plant glas til dine campingspejle.

Til førersiden anbefaler vi et plant spejl. Et plant spejl forvrænger ikke det faktiske spejlbillede bagud, og giver derfor optimale forhold for at kunne vurdere hastighed og bagfrakommende trafiik

I passagersiden anbefaler vi at bruge et konveks spejl. Selvom spejlbilledet ikke er 100% retvisende, så giver det ekstra overblik og synlighed i forbindelse med overhalinger, og almindelig manøvrering med køretøjet.